SPF
Banner Image

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Güneş ışınları; UVA, UVB ve UVC olmak üzere üçe ayrılır. UVC ışınları dünyayı çevreleyen bir hava tabakası şeklinde tanımlanabilen atmosferden geçemeyen ışınlardır. UVA ve UVB ışınları atmosferden geçerek yeryüzüne ulaşabilir. UVA ışınları düşük enerjili ancak yüksek dalga boylarına sahip ışınlardır. Ciltte geniş bir alana nüfuz edebilir ve daha derin katmanlardaki cilt tabakasına etki edebilir. Cilt kırışıklıkları gibi erken yaşlanma belirtileri ve cilt kanserine neden olabilir. UVB ışınları ise daha yüksek enerji seviyelerine ve daha kısa dalga boyuna sahiptir. Doğrudan cilt hücrelerinin DNA yapılarını bozabilir. Aşırı maruz kalındığında güneş yanıklarına ve cilt kanserine yol açabilir. Güneş kremi tam da bu noktada devreye girer.

Güneş koruyucu krem çeşitleri, SPF yani güneş koruma faktörü içerir. SPF, bir güneş koruyucu kremin güneşin ultraviyole ışınlarına karşı cilt hücrelerini koruma yeteneğini temsil eder. Geniş spektrumlu bir güneş kremi, cildi güneşin zararlı ışınları olan hem UVA hem de UVB’ye karşı koruyabilir. Güneş ışınları nedeniyle oluşabilecek cilt yanıkları ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önleme yardımcı olabilir. Yüz ve vücut güneş kremi; krem, losyon, jel, sprey, dudak kremi ya da çubuk gibi formlarda satışa sunulabilir.

Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir?

Cildin sağlıklı görünümünün korunmasında hayati önem taşıyan güneş kremi, cildi güneşten korumanın yanı sıra ciltte yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilir. Güneş lekeleri, kırışıklıklar ve ince çizgiler; güneş kremi kullanmamanın bir etkisi olabilir. Güneş kremi faydaları aşağıdakileri içerebilir.

  • Hava kirliliği nedeniyle güneşin zararlı ışınlarından dünyayı koruyan ozon tabakası her geçen gün hacmini kaybetmektedir. Bu durum güneş ışınlarının cilt üzerindeki hasar seviyesini de arttırabilir. Vücut ve yüz güneş kremi kullanarak güneşin zararlı UV ışınlarından korunabilirsiniz.
  • Sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olmak hemen herkesin hayalidir. Güneş koruyucu yüz kremi olmasan açık havada dolaşmak cilt hücrelerinde hasara neden olur. Cilt kırışıklıkları ve ince çizgiler, güneş lekeleri, yanıklar ve kuru cilt gibi erken yaşlanma belirtileri gözlenebilir. Bronz bir ten bazı insanlara çekici gelebilir. Bronzluğu sağlayan UVB ışınlarının etkisini minimuma indirmek için güneşlenirken en az 30 SPF içeren güneş kremleri kullanmalısınız. CeraVe Güneş Koruma Faktörlü SPF 30 Yüz Kremi ile cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyabilirsiniz.
  • Vücut ve yüz için güneş kremi kullanmak, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının cilt hücrelerine hasar vermesini engelleyebilir. Düzenli olarak güneş kremi çeşitlerinden biri olan CeraVe Güneş Koruma Faktörlü SPF 50 Yüz Kremi ile cildin zararlı etkilerine karşı korunabilirsiniz.
  • Güneş ışınları, ciltte güneş kaynaklı koyu lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneş kremi sayesinde güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle oluşabilecek ciltteki koyu lekelere karşı önlem alabilirsiniz.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?


Güneş kreminin yüze faydaları için doğru zamanlarda ve uygun miktarda kullanımı oldukça önemlidir. Farklı formlara sahip oldukları için güneş kremi kullanmadan önce ürünün kullanım talimatlarını okuyabilir ya da ürünü aldığınız yerden kullanımı hakkında bilgiler alabilirsiniz. Genellikle güneş kremini kullanmadan önce iyice çalkalayın ve eğer spreyse kullanma talimatında belirtilen uzaklıktan cildinize püskürtün. Kremi ise tüm vücudunuza kalın bir tabaka halinde uyguladığınızdan emin olun. Omuzlar, dizler, diz arkası, bacaklar, kulaklar, yüz kısacası vücudunuzun güneşe maruz kalan tüm noktalarına güneş kremi uygulayabilirsiniz.

Güneş kremi ne zaman sürülür?


Güneş kreminin cilt tarafından emilmesini sağlamak için gün ışığına çıkmadan en az yarım saat önce cilde uygulamanız önerilir.

Güneş kremi kaç faktör olmalı?

Güneş kremindeki faktör seçimi, güneşe maruz kalınan zamana ve kişinin cilt tipine göre farklılık gösterebilir. Ancak en az 15 SPF içeren güneş kremleri kullanılmalıdır. SPF 15 düşük, SPF 15- 29 orta, SPF 30-49 yüksek ve SPF 50 çok yüksek koruma sağlar. Güneş kremi faktörünü seçerken cilt rengi de önemlidir. Daha açık cilt tonlarına sahip olanlar SPF oranı yüksek güneş kremlerini tercih edebilir.

Güneş kremi ne kadar zamanda bir tazelenmeli?

Hangi SPF’ye sahip olduğuna bakılmaksızın tüm güneş kremleri 2 saatte bir yenilenmelidir. Ayrıca suya girip çıktıktan ya da aşırı terleme sonrası mutlaka güneş kremini tazelemek gerekir

Her Gün Güneş Kremi Kullanılmalı mı?

Güneş kremi, her mevsim ve her gün kullanılması gereken cilt bakım ürünüdür. Havanın bulutlu, yağışlı ya da karşı olması, güneşi gökyüzünde bulanık görmeniz ya da havanın soğuk olması güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşmadığı anlamına gelmez. Hatta karlı havalarda güneş ışığı ekstra yansıma özelliğine sahip olduğu için daha fazla zarar verebilir. Güneş koruyucu krem kullanmanın yanı sıra şapka, gözlük gibi ekipmanlarla da güneş ışınlarına karşı önlem almanız önemlidir. Araba kullanırken camların güneş ışığını geçirmediğini düşünebilir ya da yağmurlu havada dışarda dolaşırken güneş kremi kullanmayı gereksiz bulabilirsiniz. Ancak ozon tabakasını her geçen gün biraz daha incelmesi güneş ışınlarının daha yüksek oranda yeryüzüne inmesine neden olur. Ayrıca güneş ışınları camdan geçebilir ve cilde zarar verebilir. Mevsim ya da hava nasıl olursa olsun gün içinde güneş kremi mutlaka kullanılmalıdır.

Güneş Kremi Kullanılmazsa Ne Olur?

Güneş kremi kullanılmadığında aşağıdaki durumlarla karşılaşılabilir:

  • Güneş kremi kullanmadan gün ışına çıkıldığında özellikle güneşe direk maruz kalan yüz, eller, boyun ve göğüs çevresinde kırışıklıklar, güneş lekeleri, ince çizgiler gibi erken yaşlanma belirtileri görülebilir.
  • Güneş kremi kullanmamanın en yaygın belirtisi güneş yanıklarıdır. Cilt hücrelerinde tahriş, şişme, kızarma ve kabarcıklar gözlenebilir.
  • Güneş koruyucu sürmeden dışarı çıkmak ciltte melanin üretimini artırarak güneşe maruz kalan bölgelerin bronzlaşmasına ve ciltte renk değişikliklerine neden olabilir. Bu durumun sürekli olması düzensiz melanin üretimi nedeniyle kalıcı hasara yol açabilir.

Güneş Kremi Nasıl Temizlenir?

Güneş kremi, gün içinde birkaç kez yenilenmesi gereken yoğun bir üründür. Güneş kremini temizlemek için cilt tipine uygun temizleyiciler kullanabilirsiniz. Normal ve yağlıya dönük bir cilt tipine sahipseniz günlük cilt temizleme rutinine CeraVe Köpüren Yüz Temizleyici ekleyebilirsiniz. Jel kıvamında olan ürünü göz çevresi haricinde tüm yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayabilir, ardından bol su ile durulayarak güneş kremini cildinizden arındırabilirsiniz. Normal ve kuruya dönük bir cilt tipine sahipseniz CeraVe Nemlendiren Yüz Temizleyici ile cildinizi temizleyebilir, cilt bariyerinin korunmasını sağlayabilirsiniz. Akneye eğilim gösteren bir cilt tipine sahipseniz günlük cilt temizleme CeraVe Akneye Eğilim Gösteren Ciltlere Özel Temizleyici ile cildinizi temizleyerek güneş kreminden arındırabilirsiniz.

Message
Download Chrome